T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Karatay Borsa İstanbul Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karatay Borsa İstanbul Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul 0 332 355 59 27
Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesi No84 42040 Karatay / KONYA
Vizyon
Vizyon; Ne olmak istediğimizdir. Vizyon; İdeallerimiz, hayatta ulaşacağımızı asla düşünmediğimiz hayallerimizdir. Vizyon; Yönümüzü belirler, hedeflerimizden saptığımızda bize yol gösterir. İDEAL YARATMAK İSTİYORSANIZ, ÖĞÜT VERMEKTEN VAZGEÇİP ÖRNEK OLUN.
Misyon
Bütün imkansızlıklara rağmen elimizdeki malzemeyi en verimli şekilde kullanarak tüm öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, bilgili, becerili, özgüvene sahip, çağın gereksinimlerine uygun insanlar olarak yetişmeleri için çalışmaktır. Ayrıca sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli, kalifiye eleman yetiştirerek en iyi şekilde ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır.
Başarılar
2009 Altın Kep Yarışmasında 64 Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi Arasında 9. Olduk. 2010 Altın Kep Yarışmasında 67 Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi Arasında 7. Olduk. 2017 9.Altın Kep Aşçılar Yarışması Genç Aşçılar Kategorisinde 1.Lik Ödülünü Aldık. 2017 7.Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışmasında Bronz Madalya Aldık. 2017 15.İstanbul Uluslararası Mutfak Günlerinde 3.cü Olduk.
Otel Odası :30
Başlama = 08:40 Bitiş = 15:50
Doğal Gaz Kalorifer
İngilizce, Rusça
Pansiyon yoktur.
Ulaşım
3, 13, 25, 65, 73 Nolu Belediye Otobüsleri veya Meram - Bosnahersek - Kampüs - Binkonut dolmuşları aracılığıyla okulumuza ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi
Akabe Mahallesi Yeniceler Caddesi No:84 42040 Karatay / KONYA
Okulumuz Merkez İlçe Karataydadır. Harita için tıklayınız...
Kontenjan Bilgileri
Konaklama ve Seyahat Bölümü Kontenjanı : 34 Yiyecek ve İçecek Bölümü Kontenjanı : 68
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2017-2018 Eğitim-öğretim yılında okulumuzun Taban puanı: 210 Tavan puanı: 400 olmuştur.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin çoğunluğu Turizm sektöründe hemen işe başlamayı tercih ettiklerinden dolayı YGS/LYS başarı durumu istenen düzeyde değildir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Masa Tenisi, Satranç, Voleybol, Futbol turnuvaları düzenlenmekte olup bu spor dalları ile birlikte ilçemizde yapılan okullar arası Futsal,Balon Futbolu müsabakalarına katılmaktayız.
Bilimsel Etkinlikler
2011 ve 2017 yıllarında yaptığımız TÜBİTAK projelerimiz kabul edilmiş olup okulumuz hibe almaya hak kazanmıştır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda "Ekmeğini İsraf Etme", "Atık Pil Toplama" Projeleri halen devam eden projelerdir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2006 – Leonardo Da Vıncı “Besin Hijyen Ve Sanitasyonu” 15 Öğrenci – 2 Öğretmen Yer : Polonya – Rzeszow Süre : 3 Hafta 2007 – Leonardo Da Vıncı “Polonyalı Öğrencilerin Staj Uygulaması” Ev Sahipliği 15 Öğrenci – 2 Öğretmen Yer : Konya (Ev Sahipliği) Süre : 1 Ay 2008 – Leonardo Da Vıncı “Ziyafet Servisi Ve Uygulamaları” 15 Öğrenci – 2 Öğretmen Ülke : Polonya – Grudziadz Süre : 2 Hafta 2009 – Leonardo Da Vıncı “Polonyalı Öğrencilerin Konya’nın 5 Yıldızlı Otellerinde Staj Uygulaması” Ev Sahipliği 15 Öğrenci – 2 Öğretmen Süre : 1 Ay 2011 – Leonardo Da Vıncı “Staj Uygulaması” 7 Öğrenci – 1 Öğretmen Ülke : Belçika – Brüksel Süre : 3 Hafta